دفع سنگ کلیه

بایدها و نبایدهای طب سنتی برای بیماران مبتلا به سنگ کلیه

اگر کلیه‌‌هایتان سنگ‌ساز است، بخوانید!

سنگ کلیه جزو بیماری‌های رایج کلیوی است که رعایت برخی نکات تغذیه‌ای و سبک زندگی در تخفیف یا تشدید آن تاثیر بسیار زیادی دارد، به طوری که گاهی گفته می‌شود پُرخوری و عدم تحرک که ثمره زندگی ماشینی امروزی است، می‌تواند یکی از عوامل تولید اگزالات‌ها در بدن و در نتیجه تشکیل سنگ‌های ادراری باشد. البته به خاطر داشته باشید که انجام دادن ورزش‌ها و فعالیت‌های بدنی بسیار شدید و خارج از حد اعتدال هم می‌تواند باعث خشکی بدن شود و سلامتی کلیه‌ها را به خطر بیندازد. در مواردی مشاهده شده است که ورزش کردن با شکم پُر هم می‌تواند زمینه ایجاد سنگ کلیه را فراهم کند. با این مقدمه کوتاه قصد داریم در ادامه این مطلب به بررسی بایدها و نبایدهای مختلف تغذیه‌ای از دیدگاه طب سنتی برای افراد مبتلا به سنگ کلیه بپردازیم. با ما همراه شوید.

توصیه می کنیم مقاله {حفظ سلامت قلب از دیدگاه طب سنتی} را مطالعه فرمایید.

گوشت‌های مفید و مضر برای مبتلایان به سنگ کلیه

در میان گوشت‌های مختلف، گوشت جوجه مرغ و بزغاله می‌تواند جزو گوشت‌های بسیار مفید و لطیفی برای مبتلایان به سنگ کلیه باشد که سریع‌الهضم هستند. این گوشت‌ها علاوه بر داشتن ارزش تغذیه‌ای بسیار بالا، خون سالمی تولید می‌کنند که عاری از مواد زیانبار است و می‌تواند باعث بهبود شرایط بیماران مبتلا به سنگ کلیه ‌شود. اگر بتوانید این گوشت‌ها را با روغن بادام شیرین، کرفس، گشنیز و دارچین بپزید، کمک بسیار فراوانی به بیمار مبتلا به سنگ کلیه کرده‌اید. علاوه بر گوشت‌های نام‌برده، افراد مبتلا به سنگ کلیه می‌توانند از زرده تخم‌مرغ که ارزش تغذیه‌ای بالایی دارد و باعث تولید خون صالح در بدن می‌شود هم استفاده کنند.

از بحث گوشت‌های مفید برای مبتلایان به سنگ کلیه که بگذریم، بهتر است بدانید که گوشت‌هایی مانند گوشت گاو، گوساله، شتر و ماهی شور در کنار گوشت‌های کهنه جزو مضرترین گوشت‌ها برای مبتلایان به سنگ کلیه هستند.

بهترین نان‌ها برای مبتلایان به سنگ کلیه

از منظر طب سنتی، نانی به نام نان خشکار برای افراد مبتلا به سنگ کلیه بسیار مفید است. این نان، نانی است که از گندم سبوس‌دار و نشسته تهیه می‌شوند. البته باید مطمئن بود که این گندم حاوی آلودگی‌های محیطی و فضولات حیوانات نباشد. بهترین حالت برای مصرف نان خشکار در مبتلایان به سنگ کلیه، این است که آن را با مقداری شیره انگور یا مقداری کره مصرف کنند.

میوه‌های مفید و مضر برای مبتلایان به سنگ کلیه

شاید بعضی از افراد گمان کنند که مصرف تمامی میوه‌ها برای افراد مبتلا به سنگ کلیه مفید است، اما بهتر است بدانید که بعضی از میوه‌ها در میان میوه‌های مختلف مانند شفتالو، زردآلو و گلابی خام برای این افراد ضرر دارند و می‌توانند شرایط بیماری آنها را وخیم‌تر کنند.

از میان میوه‌های مختلف می‌توان به خیار، آلبالو، انجیر، خربزه، انگور و زالزالک به‌عنوان بهترین میوه‌ها برای مبتلایان به سنگ کلیه اشاره کرد. تمامی این میوه‌ها می‌توانند حدود یک ساعت پس از وعده‌های غذایی اصلی مصرف شوند تا بیشترین فایده را برای بیمار داشته باشند. مصرف روزانه خیار به‌عنوان میوه‌ای ادرارآور که می‌تواند سنگ‌های ادراری را خارج کند، برای این بیماران بسیار مفید است. آلبالو هم علاوه بر داشتن توانایی مناسب برای شکستن سنگ‌های کلیه و مثانه، می‌تواند به التیام زخم‌های مجاری ادراری کمک کند. اگر این بیماران بتوانند انگورهای فصل‌های مختلف را با مقدار بسیار کمی زیره و رازیانه مصرف کنند، کمک فراوانی به بهبود شرایط کلیه‌ها خواهند کرد. خربزه هم مانند خیار میوه‌ای سرشار از آب است و به دفع سنگ‌های ادراری کمک می‌کند. اگر مبتلا به سنگ کلیه هستید و در کنار آن از مشکلی مانند قطره قطره شدن ادرار هم رنج می‌برید، مصرف زالزالک ممکن است برای رفع مشکل شما مفید باشد.

میوه های مفید برای دفع سنگ کلیه

توصیه می کنیم مقاله {نقش تغذیه در شکل گیری انسان} را مطالعه فرمایید.

بهترین مغزها و دانه‌ها برای مبتلایان به سنگ کلیه

پسته، بادام، کنجد و فندق خام در میان مغزها و دانه‌های مختلف جزو بهترین‌ها برای مبتلایان به سنگ کلیه هستند. هم پسته و هم بادام علاوه بر تقویت معده، باعث بهبود عملکرد کلیه‌ها می‌شوند و می‌توانند آرامش کلیه‌ها را برای مبتلایان به سنگ کلیه به ‌دنبال داشته باشند. فندق خام هم علاوه بر تقویت روده‌ها برای پیشگیری از سوزش ادراری در مبتلایان به سنگ کلیه بسیار مفید است. اگر افراد مبتلا به سنگ کلیه بتوانند به ‌صورت روزانه از کنجد استفاده کنند، علاوه بر این‌که از خاصیت ملین بودن آن بهره می‌برند، باعث از بین رفتن تدریجی سنگ‌های کلیه نیز می‌شوند. البته همه این‌ها به شرطی است که کنجد را به ‌صورت خام، روزانه و مداوم مصرف کنند.

بهترین انواع روغن برای مبتلایان به سنگ کلیه

تمامی ما انسان‌ها مجبوریم که غذاهای خودمان را با مقداری روغن طبخ کنیم، اما استفاده از برخی روغن‌ها می‌تواند شرایط بیماران مبتلا به سنگ کلیه را بهتر یا بدتر کند. از منظر طب سنتی، به افراد مبتلا به سنگ کلیه که دارای مشکل خارج شدن قطره قطره ادرار هستند، توصیه می‌شود که روغن بادام شیرین را برای رفع این مشکل در برنامه غذایی خودشان داشته باشند، زیرا این روغن علاوه بر رفع مشکل ذکرشده، به خارج شدن سنگ‌های ادراری هم کمک می‌کند. روغن کنجد هم مانند خود کنجد در از بین بردن سوزش ادرار در این بیماران بسیار موثر است. مصرف منظم روغن زیتون توسط مبتلایان به سنگ کلیه هم به شکستن سریع‌تر سنگ‌های ادراری و افزایش میزان ادرار آنها کمک می‌کند.

بهترین انواع حبوبات برای مبتلایان به سنگ کلیه

در میان حبوبات مختلف، ماش یکی از بهترین انواع آنها برای بیماران کلیوی است، زیرا هم ارزش تغذیه‌ای بالایی دارد و هم به تعبیر مصطلح طب سنتی، خلط صالح در بدن تولید می‌کند. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف آب جوشانده باقلا هم می‌تواند از تولید سنگ کلیه پیشگیری کند. در کنار این‌ها، نخود آبگوشتی هم علاوه بر باز کردن گرفتگی‌های کلیه‌ باعث تولید خون صالح در بدن می‌شود، درحالی که هر دوی این موارد برای مبتلایان به سنگ کلیه بسیار مفید هستند. این بیماران می‌توانند آب نخود پخته را هم با کمی نمک به ‌عنوان یک نوشیدنی بسیار ادرارآور و مناسب برای کلیه‌ها در برنامه غذایی خودشان داشته باشند.

بهترین سبزیجات برای مبتلایان به سنگ کلیه

هرچند که مصرف انواع سبزیجات می‌تواند به‌دلیل داشتن فیبر فراوان برای مبتلایان به سنگ کلیه مناسب باشد، اما بعضی از آنها در میان سبزی‌های مختلف مانند کرفس، کنگر، شوید، مارچوبه، پونه و کاکوتی برای این بیماران مناسب‌تر از سایر سبزی‌ها هستند. کرفس جزو سبزی‌های ادرارآور است که می‌تواند علاوه بر پاک‌سازی کلیه‌ها و مثانه، باعث از بین رفتن سنگ مثانه نیز بشود. برگ‌های کنگر هم مانند شوید و پونه بسیار ادرارآور هستند و می‌توانند برای مبتلایان به سنگ کلیه جزو سبزی‌های مفید باشند. شوید علاوه بر خاصیت ادرارآورش باعث کاهش درد کلیه و مثانه در افراد مبتلا به سنگ‌های کلیه و مثانه می‌شود. در کنار سبزی‌های نام‌برده می‌توان به سیر تازه و کدو سبز هم به‌عنوان خوراکی‌های مفید در بهبود شرایط بیماران مبتلا به سنگ کلیه اشاره کرد. سیر، خلط‌های غلیظ را از بدن پاک می‌کند، خاصیت ادرارآور دارد، سنگ‌های کلیه را تحلیل می‌برد و برای بیمارانی که از قطره قطره شدن ادرار رنج می‌برند، مناسب است. کدو هم علاوه بر ملین بودن، جزو خوراکی‌های بسیار ادرارآور و مفید برای این بیماران محسوب می‌شود.

توصیه می کنیم مقاله {۹ فرمان طب سنتی برای درمان نفخ} را مطالعه فرمایید.

ترکیبات مفید طب سنتی برای مبتلایان به سنگ کلیه

در طب سنتی، مصرف ترکیبات خوراکی مختلف از مواد غذایی متفاوت برای بیماران مبتلا به سنگ کلیه سفارش شده است. مهم‌ترین این ترکیبات شامل موارد زیر هستند:

  • ترکیب عسل و سیاه‌دانه: برای تهیه این ترکیب باید مقداری عسل را با سیاه‌دانه کوبیده‌شده مخلوط کنید و حداقل روزی ۵ گرم از آن را به مصرف برسانید. سیاه‌دانه جزو خوراکی‌های ادرارآور است و مصرف آن در ترکیب با عسل باعث شکستن سنگ‌های مثانه و کلیه و همچنین دفع راحت‌تر سنگ‌ها می‌شود.
  • ترکیب آب کرفس با عرق بهارنارنج: اگر مبتلایان به سنگ کلیه بتوانند نوشیدنی حاصل از ترکیب آب کرفس و عرق بهارنارنج را مصرف کنند، کمک قابل توجهی به خروج سنگ‌های کلیه و مثانه از بدن خواهند کرد.
  • ترکیب فلفل و مویز: اگر مبتلا به سنگ کلیه هستید و علاوه بر این بیماری از مشکل قطره قطره بودن ادرار هم رنج می‌برید، می‌توانید مویز را با چاقو باز کنید، دانه‌های آن را بیرون بیاورید و به‌جای آنها دانه فلفل قرار دهید. سپس این ترکیب را مصرف کنید تا مشکل شما کم‌کم بهبود بیابد. از طرف دیگر، مصرف مویز به‌تنهایی هم به‌دلیل داشتن خاصیت ملین و دفع اخلاط غلیظ از بدن، برای افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی مانند سنگ کلیه مناسب است.

بهترین شربت برای دفع سنگ کلیهبهترین شربت‌ها برای مبتلایان به سنگ کلیه

حتما بسیاری از بیماران مبتلا به سنگ کلیه می‌دانند که باید برای بهبود عملکرد کلیه‌ها و دفع بهتر سنگ از بدن، در طول روز از نوشیدنی‌های فراوانی استفاده کنند. شاید این بیماران گاهی از مصرف آب ساده یا نوشیدنی‌های مرسوم خسته شوند و ندانند که کدام شربت‌ها می‌توانند برایشان مفید باشند. در این موارد باید بدانید که یکی از مفیدترین شربت‌ها برای مبتلایان به سنگ کلیه، شربتی است که با ترکیب آب، مقداری عسل و لیموترش تهیه می‌شود. این شربت به از بین رفتن و دفع بهتر سنگ‌ها از بدن کمک می‌کند. در کنار شربت لیموترش می‌توان از شربت آلبالوی طبیعی و خانگی هم به‌عنوان یک شربت بسیار مناسب برای مبتلایان به سنگ کلیه نام برد.

درباره دکتر کرد افشاری

Avatar

همچنین بررسی کنید

درمان یبوست در طب سنتی

8 نکته کلیدی درمان یبوست در طب سنتی

یکی از مشکلات رایجی که در زندگی ماشینی امروز و عمدتا به ‌دلیل کم‌تحرکی در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *